Върховният съд на Мексико декриминализира употребата на  марихуана за удоволствие

...
Върховният съд на Мексико декриминализира употребата на  марихуана за удоволствие
Коментари Харесай

Още една страна разреши употребата на марихуана

Върховният съд на Мексико декриминализира използването на  марихуана за наслаждение от възрастни, като дефинира актуалната възбрана за противоконституционна.

С новото решение пълнолетните в Мексико ще могат да аплайват в здравното министерство за позволение за развъждане на канабис и ще получат втзможност да го използват за забавление. Според признатото решение на висша инстанция, мексиканците ще могат да носят в себе си до 28 грама и да отглеждат до осем растения в дома си за персонални цели. Пушенето му на обществени места и пред деца остава неразрешено.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от VIVOSUN Official (@vivosun.official)

Нищо не се загатва обаче за продажбата на канабис. Ако създадем къса информация с историята, опиатите са свързани с обществата от дълбока античност. В съзнанието на всеки изниква картина на оракули и шамани в предишното, на които им се е явявало Божество и те са общували с него.

Тук идва разумният въпрос до каква степен е издържана тезата, че марихуаната би трябвало да бъде незаконна, а алкохолът и цигарите са легални. В актуалната реалност все по-усилено стартират да изпъкват закостенялостта и архаичността на хрумвания, които към този момент не са използвани. Като незаконната марихуана да вземем за пример.

През 2013 година Уругвай стана първата страна в света, която легализира развъждането, потреблението и продажбата на канабис. Легализацията в Канада и Съединени американски щати сътвори пък пазар за милиарди. В цяла Европа към този момент могат да бъдат открити магазини, които оферират артикули с канабидиол за възстановяване на настроението, повишение качеството на съня и понижаване на тревогата.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Mayhem’s Ethical Weeds (@mayhems_ethical_weeds)

У нас нещата са на другия полюс - България остава отвън CBD промишлеността. Предразсъдъците към растението са водеща причина за неприемането. Законът в България третира стъблото и семената на конопа като техническа просвета, а листата и цвета като марихуана. Именно в листата и цветовете се съдържа съставката тетрахидроканабинол, която се възприема като дрога, а поради отрицателното отношение към нея, българските земеделци нямат опцията да се възползват от най-скъпата част на растението. Конопените семена в козметиката у нас са разрешени с уточнението, че не са семена марихуана, каквато е честата илюзия. 

Шансовете България да промени мнението си във връзка с канабиса са минимални. Остава въпросът дали възбраните и сегашната политика са съответни на света, в който живеем.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР